duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zilei29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război

29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război

29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Națională O zi în care trebuie să ne amintim că pământul românesc e udat cu mult sânge, că fiul cuiva nu s-a mai întors niciodată acasă, pentru ca România să rămână „acasă” pentru milioane de români.

Generațiile care au apărat cu pieptul fiecare centimetru de Românie ne-au predat de mult ștafeta şi ne privesc cum ducem mai departe numele ţării scăldat în sângele fraţilor care nu s-au mai întors niciodată la casa şi familiile lor. Cu viața și libertatea lor au cumpărat viața în libertate pe care o avem astăzi. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Şi România a plătit scump pentru onoarea de a fi român.

Ziua Veteranilor de Război – 29 aprilie, instituită prin Hotărârea de Guvern nr/ 1222/2007

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedati).

De Ziua Veteranilor de Război, în anul 2020, mai erau puţin peste 4 100, toţi trecuţi de vârsta de 90 de ani. Mai sunt alături de noi doar pentru câţiva ani și această comoară de preţ va dispărea.

Să nu-i uităm niciodată pe cei ce au luptat ca noi să fim liberi! Respect etern eroilor noștri!

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente