miercuri, iulie 24, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăAderarea României la spațiul Schengen este un drept.

Aderarea României la spațiul Schengen este un drept.

 

Aderarea României la spațiul Schengen este un drept.

Țara noastră respectă de mulți ani toate criteriile, și-a îndeplinit toate obligațiile și nu are de ce să își negocieze principiile.

Legătura pe care o face ministrul de interne de dreapta din Austria cu problemele din spațiul Schengen sau cu incapacitatea lor de a gestiona fenomenul migrațional, nu are nimic de-a face cu România care nu este responsabilă pentru aceste lucruri, fiind în afara zonei de liberă circulație.

Faptul că, în decembrie, guvernul de dreapta din Austria a votat pentru Croația și împotriva României, arată lipsa de coerență.

Adevărul este altul. Dreapta europeană, cu lideri precum cei din Austria, a politizat subiectul Schengen și instrumentalizează migrația pentru voturi. Așa cred ei că vor câștiga alegerile, deși eșecul politic al dreptei de a livra bunăstare, nu poate fi compensat cu o retorică populistă.

La nivel european, dreapta se apropie tot mai mult de extrema dreapta, totul pentru putere. Sper ca liderii raționali din familia popularilor europeni să pună stop acestui non-sens și să sprijine cu adevărat aderarea României la spațiul Schengen.

Faptul că vizita de la București a ministrului de interne nu aduce nicio perspectivă de aderare și nici măcar includerea acestui punct la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din iunie este îngrijorător și riscă să conducă la o amânare pe termen nedefinit a aderării la zona de liberă circulație.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente