miercuri, iulie 24, 2024
No menu items!
AcasăCulturăBORȘA - Cartea „Rădăcini – o istorie a Borșei în imagini”

BORȘA – Cartea „Rădăcini – o istorie a Borșei în imagini”

Borșa, de azi și de cândva, va fi vedeta unui eveniment programat sâmbătă, 12 august, la Centrul Cultural din localitate. Atunci când vor avea loc o lansare de carte și va fi prezentată o expoziție de fotografie veche și pictură contemporană.

Volumul IV al cărții ”Rădăcini – o istorie a Borșei în date și imagini”, autor Tinuța Grec, va fi lansat sâmbătă, 12 august, de la ora 13.00, la Centrul Cultural al orașului Borșa. ”De la apariția volumului III al cărții «Rădăcini – o istorie a Borșei în date și imagini» au trecut opt ani, timp în care am găsit numeroase mărturii și imagini relevante din trecutul Borșei și astfel s-a conturat necesitatea apariției unui nou volum. Odată cu apariția internetului și a fotografiei digitale, fotografia veche, alb-negru, pe suport de hârtie, a devenit din ce în ce mai rară, ceea ce a transformat culegerea și digitalizarea acestor fotografii într-o acțiune prioritară, pentru a evita pierderea pentru totdeauna a acestor mărturii despre o lume care deja devine istorie”, explică autoarea.Volumul IV, asemeni precedentelor trei, se dorește a fi o frescă în imagini menită să imortalizeze oameni, locuri, întâmplări, tradiții. ”Pentru a avea un viitor cât mai bun, trebuie să știm cine suntem, de unde venim, care ne sunt «rădăcinile». Trebuie să cunoaștem cine au fost înaintașii noștri, pentru a putea păstra și duce mai departe acele caracteristici care i-au făcut renumiți și le-a dat titulatura de «urmași ai dacilor liberi»: vitejia, neînfricarea, libertatea de a-și decide propria soartă”, consideră Tinuța Grec.

Prezintă: prof. dr. Teodor Ardelean – director al Bibliotecii Județean ”Petre Dulfu” Baia Mare. Moderator: Ion Sorin Timiș – primar al orașului Borșa.

”Este omagiul meu adus unui loc și unor oameni extraordinari, în mijlocul cărora am avut privilegiul de a trăi”, mărturisește Tinuța Grec.

Lansarea va fi ”acompaniată” de o expoziție de fotografie veche și pictură contemporană, realizată de Biblioteca Orășenească Borșa și elevii Cercului de Pictură Borșa (coordonați de Irina Doce).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente