luni, iulie 22, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiBORȘA - Consiliul Local a aprobat proiectul de extindere al domeniului schiabil

BORȘA – Consiliul Local a aprobat proiectul de extindere al domeniului schiabil

Consiliul Local Borsa a aprobat proiectul de extindere al domeniului schiabil,Pârtia Olimpică din stațiunea Borșa.

Principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivului precizează faptul că valoarea totală a investiției se ridică la suma totală de 100.674.777,38 lei, la care se adaugă TVA.

Odată finalizată extinderea, pârtia va fi mai lungă cu 2.667 metri, ceea ce va presupune 33 de generatoare de zăpadă (tip lancie), o stație compresor/container, 87 de stâlpi de iluminat, dar și un sistem electronic de bilete.

Se estimează și un total al încasărilor anuale de 11.551.176 lei (peste 2,1 milioane aferente utilizării pârtiei și peste 9,4 aferente utilizării tubingului, săniuș și alte dotări conexe).

Borșa se dezvoltă de la an la an. Reamintim că în februarie Pârtia Olimpică din Borșa a găzduit Campionatul Național de Schi Alpin al României, seniori și juniori, un eveniment de mare amploare.La inaugurarea Pârtiei Olimpice, specialiștii estimau că vom avea nevoie de cel puțin 5 ani ca să putem organiza competiții sportive. Cu muncă susținută și o echipă de oameni harnici, reușim acest lucru în doar un an: am mutat la Borșa o competiție care, prin tradiție, se ținea la Poiana Brașov!” – declara atunci primarul Ion Sorin Timiș.

Telegondola și Pârtia Olimpică (și nu doar ele) au transformat și transformă orașul Borșa în ceea ce își doresc autoritățile și locuitorii, adică într-un oraș turistic cu potențial uriaș care ajunge să profite de pe urma resurselor pe care le deține.

„Borșa se dezvoltă și din punct de vedere economic. O spun cifrele care arată că în ultimii 10 ani numărul angajaților s-a dublat. Dacă în urmă cu un deceniu existau domenii care nu aveau niciun angajat, activitățile economice din oraș, curajul borșenilor de a se întoarce acasă și de a dezvolta o afacere se vede!”, a mai spus primarul orașului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente