duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăBudăi, despre majorarea salariului minim

Budăi, despre majorarea salariului minim

 

Budăi, despre majorarea salariului minim

Există un dialog permanent cu sindicatele şi patronatele privind creşterea salariului minim, de anul viitor, a spus luni ministrul Muncii, Marius Budăi, într-o intervenție la Antena 3. În ce privește posibilitatea ca salariul minim să ajungă până la 3.500 lei de la 1 ianuarie 2024, social-democratul a precizat că va exista o creştere, posibil la începutul anului viitor, însă a adăugat că se fereşte să dea o cifră înainte de a exista discuţii în coaliţie şi cu partenerii sociali.

Întrebat care variantă este probabilă, cea de creştere a salariului minim până la 3.500 lei la mijlocul acestui an sau o majorare de la 3.000 la 4.000 lei din ianuarie 2024, ministrul Marius Budăi a spus: „Din păcate, nu suntem într-o perioadă în care să dăm mesaje extrem de clare fără a greşi şi eu o să mă feresc să fac acest lucru. Anul acesta, la 1 ianuarie a fost un salt mare de 450 lei pentru salariul minim. A înţeles şi Guvernul să participe la acest salt şi 200 lei nu sunt taxaţi. Avem discuţii cu partenerii sociali şi o asemenea decizie nu se ia decât la masa dialogului, cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi Guvernul la mijloc, ca un mediator ce trebuie să fie.

Ministrul PSD a mai spus că se fereşte să dea cifre, însă a dat asigurări că există discuții privind o majorare a salariului minim în 2024. „Eu o să mă feresc să dau cifre şi informaţii care nu sunt clare, discutate îndelunj în coaliţie şi cu partenerii sociali, pentru că nu este corect. Însă discuţiile sunt pentru a avea o nouă creştere a salariului minim, fie la început de an, fie vedem când, dar să avem o predictibilitate pentru mediul de afaceri, dar şi ţinând cont de puterea de cumpărare a celor care lucrează pe salariul minim”, adaugă ministrul Muncii.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente