duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiCătălin Cherecheș: Eficientizăm circulația în zona Colegiului de Arte și a Parcului...

Cătălin Cherecheș: Eficientizăm circulația în zona Colegiului de Arte și a Parcului Municipal „Regina Maria”

Informații de interes pentru băimăreni despre programul pilot pe care l-am inițiat și prin care îmi doresc să eficientizăm circulația în zona Colegiului de Arte și a Parcului Municipal „Regina Maria”

În urma unei hotărâri luate de Comisia de Sistematizare a Circulației, propusă de mine, programul experimental va începe începând de luni, 12 iunie 2023, și se va desfășura până la data de 12 septembrie 2023. Scopul acestuia este îmbunătățirea traficului rutier și asigurarea protecției pietonilor în zona adiacentă Colegiului de Arte, Câmpului Tineretului și a Parcului Municipal „Regina Maria”.

În cadrul acestui proiect-pilot, vom introduce următoarele modificări în regimul de circulație:

– Strada Petőfi Sándor va deveni cu sens unic de la intersecția cu strada Valea Roșie până la intersecția cu strada Dealul Florilor, unde se află sediul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

– Strada Dealul Florilor va avea sens unic de la intersecția cu strada Petőfi Sándor până la intersecția cu strada G. Bernard Shaw, în zona parcului de skateboard și parcarea Stadion Viorel Mateianu.

– Strada G. Bernard Shaw va fi cu sens unic de la intersecția cu strada Dealul Florilor (parcare Stadion Viorel Mateianu/Skate Parc) până la intersecția cu strada Ferăstrăului.

Este important să rețineți că circulația va fi permisă într-un singur sens, de la strada Petőfi Sándor la strada Dealul Florilor, și apoi pe strada G. Bernard Shaw. Între strada Ferăstrăului și strada Minerilor, circulația va fi în dublu sens.

– Câmpul Tineretului va avea sens unic dinspre intersecția cu strada Victoriei până la intersecția cu strada Ferăstrăului.

După evaluarea rezultatelor obținute în cadrul acestui proiect experimental, vom lua decizii definitive privind reglementarea traficului rutier și oportunitatea lărgirii străzii Valea Roșie la 3 benzi în intersecția cu strada Victoriei, precum și a străzii Ferăstrăului în intersecția cu strada Minerilor.

Sunt ferm convins că cetățenii Municipiului Baia Mare, indiferent dacă sunt pietoni sau șoferi, vor observa o scădere semnificativă a aglomerației în această zonă a orașului. Avem obligația de a proteja calitatea vieții cetățenilor și de a le oferi oportunitatea de a se bucura de timpul lor liber în Parcul Municipal „Regina Maria” și pe Câmpul Tineretului. De asemenea, trebuie să garantăm protecția elevilor de la Colegiul de Arte. Este datoria noastră să luăm în considerare nevoile locuitorilor din această zonă, care are un rol special în viața comunității băimărene. În acest sens, îi invit pe toți factorii decidenți din zona politică și administrativă să adoptăm o abordare nouă în stabilirea priorităților orașului și să plasăm băimărenii pe primul loc.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și sprijinul acordat în implementarea acestui program pilot./a declarat Primarul Cătălin Cherecheș

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente