duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiCătălin Chereches - Port în suflet amintirea lui cu mândrie și iubire!

Cătălin Chereches – Port în suflet amintirea lui cu mândrie și iubire!

În semn de neuitare a tatălui meu, regretatul prof.univ.dr.ing. Dorel Cherecheș, care ar fi împlinit astăzi 75 de ani, dar ne veghează de sus, din ceruri

Port în suflet amintirea lui cu mândrie și iubire. Las această iubire să mă inspire și să mă înalțe în tot ceea ce fac. Sunt convins că el veghează asupra mea și mă susține în fiecare pas.

27 iulie este ziua care a fost mulți ani una dintre cele mai fericite pentru mine și pentru mama mea, Dr. Viorica Chereches . Ziua în care îl aniversam pe tatăl meu, regretatul prof.univ.dr.ing. Dorel Cherecheș. De 22 de ani această zi este extrem de dificilă pentru noi, deoarece omul pe care îl iubim și astăzi enorm, ne veghează de sus, din ceruri.

Iubirea profundă pe care un copil o simte pentru tatăl său, dar și durerea pierderii sale crește odată cu trecerea anilor. Această iubire este un dar de neprețuit, un legământ unic și inefabil. Încă de la naștere, ne simțim protejați și înțeleși de prezența lor, iar fiecare gest de afecțiune și fiecare cuvânt de încurajare ne umple sufletul de căldură și încredere.

Când pierdem un părinte, întreg universul nostru se schimbă. Durerea sapă adânc și răscolește, iar fiecare pas pe care îl facem în viață pare să fie însoțit de dorul nemărginit pe care îl simțim. În ciuda acestei dureri, iubirea noastră pentru ei nu se stinge niciodată.

Anii care au trecut de la plecarea tatălui meu în ceruri nu au făcut decât să amplifice iubirea pe care o port în suflet pentru el. Amintirile și învățăturile pe care mi le-a transmis continuă să trăiască în mine, mă ghidează și mă inspiră, în fiecare zi. Chiar dacă nu-l mai pot vedea sau auzi fizic, simt energia lui constant, în fiecare decizie pe care o iau și în fiecare pas pe care îl fac. Îl simt aproape în momentele bune, dar și mai mult când viața mă pune la încercare.

Îl caut în biserică și la mănăstire, locuri în care vorbesc cu Dumnezeu și îi mulțumesc pentru toate binecuvântările din viața mea, dar și pentru provocările care mi-au întărit credința. Acolo îl simt cel mai aproape și pe tata. Alături de Preasfințitul Justinian și alți oameni care mi-au marcat viața, rămânând și după trecerea lor flăcări vii în mentalul colectiv.

Iubirea nu poate fi limitată de timp sau spațiu. Iubirea poate traversa bariere invizibile. În această zi specială, când onorez amintirea tatălui meu, sunt recunoscător că mi-a dat viață, mi-a ghidat pașii, dăruindu-mi multă iubire. Cât de multă iubire primesc și astăzi din partea sa… prin fiecare curcubeu, prin fiecare rază de soare, prin vântul care suflă crengile copacilor care mă mângâie părintește în timpul plimbărilor mele prin pădurile mult iubite și protejate de tatăl meu.

Este o onoare pentru mine faptul că amintirea tatălui meu rămâne o sursă de inspirație și învățătură pentru noi toți. El ne amintește să prețuim fiecare clipă alături de cei dragi și să le oferim iubirea și sprijinul pe care îl merită. În ciuda absenței sale fizice, el trăiește în sufletele noastre prin iubirea pe care o purtăm.

Celebrez astăzi viața și iubirea tatălui meu. Moștenirea pe care ne-a lăsat-o nouă tuturor, comunității, prin eforturile sale de a proteja cel mai de preț bun pe care îl avem, aurul verde, pădurile. Dorel Cherecheș a fost un eminent inginer silvic, cunoscut pentru experiența și contribuțiile sale semnificative în domeniul silviculturii. A avut un rol important în gestionarea și protejarea resurselor forestiere din regiune, a dobândit o vastă expertiză în domeniul silviculturii și a fost un susținător dedicat al conservării și dezvoltării durabile a pădurilor. A colaborat cu o echipă de specialiști în implementarea politicilor și măsurilor care să asigure o exploatare rațională a resurselor forestiere, protejând în același timp biodiversitatea și contribuind la menținerea echilibrului ecologic.

Ca director al Direcției Silvice Maramureș, Dorel Cherecheș a gestionat numeroase aspecte ale administrației forestiere, inclusiv planificarea și organizarea activităților de exploatare forestieră, conservarea habitatelor naturale și protecția mediului înconjurător. A promovat tehnici moderne de îngrijire a pădurilor și a fost implicat în proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul silviculturii. Contribuția sa a avut un impact pozitiv asupra gestionării pădurilor din Maramureș și a lăsat o amprentă valoroasă în domeniul silviculturii românești.

Pentru toate acestea și nu numai, alături de mama mea, de toți cei care l-au cunoscut și l-au respectat, ne aducem aminte de el negreșit, zi de zi, an de an.

Cătălin Cherecheș Primarul Municipiului Baia Mare

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente