miercuri, iulie 24, 2024
No menu items!
AcasăImportantCOMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Comunicat de presă:

Gheorghe Simon, deputat PSD: Legea Învăţământului, prioritate majoră pentru PSD

PSD a avut consultări cu societatea civilă pe tema Legii învăţământului şi a propus numeroase amendamente care au fost deja adoptate în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților.

PSD este singurul partid politic care a ținut cont de punctele de vedere ale sindicatelor şi ale reprezentanților profesorilor, elevilor, părinților, cultelor, antreprenorilor. Legea Învăţământului este prioritate majoră pentru social-democrați. Principalele amendamente PSD adoptate vizează Învățământul dual, Învățământul silvic, Siguranța în şcoli, Asistenta medicală în şcoli, Sprijinirea copiilor din diaspora”, a subliniat Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramures.

Potrivit asmendamentelor, în cadrul sistemului de învățământul dual va posibilitatea angajării cu jumătate de normă elevilor la operatorul economic aflat în relație cu scoala. Această activitate prestată va fi echivalată cu orele de instruire practică. Elevii care lucrează în aceste condiții și tutorii de la agenţii economici care ii instruiesc pe copii beneficiază de scutire de la plata impozitul pe venit. Unităţile de învățământ vor putea încheia contracte cu unul sau mai mulți operatori economici şi cu una sau mai multe UAT-uri.

„În ceea ce priveşte învăţământul silvic, se reglementează liceele silvice, alături de cele agricole. Siguranta în şcoli-prevenirea actelor de violență grave prin camere video în sălile de clasă și sancțiuni graduale pentru cei care comit abateri disciplinare. Totul se reglementează prin legislație secundară. Scopul e indreptarea elevilor, nu privarea lor de educație. Pe lângă cabinetele medicale, se reintroduc în şcoli şi cabinet stomatologice. S-a scos limita de minim 300 de elevi beneficiari care era în proiectul propus de guvern. Serviciile medicale trebuie să ajungă în special la unitățile din mediul rural. Vom sprijini şi elevii din diaspora prin introducerea unor cursuri de,,Limbă, Cultură şi Civilizatie Româneasca” pentru elevii care învață în cadrul unor unități de învăţământ din afara țării sau în sistem online”, a mai adaugat Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramureş.

Acestea sunt doar amendamentele PSD care au fost adoptate până acum în Comisia de învăţământ din Camera Deputaților. Multe altele din lista de propuneri ale PSD sunt încă în dezbatere.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente