miercuri, iulie 24, 2024
No menu items!
AcasăImportantCOMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Preşedintele Consiliul Județean Maramureş a primit titlul de „Cetăţean de onoare al Raionului Hînceşti” din Republica Moldova

Preşedintele Raionului Hînceşti, Iurie Levinschi, prezent în Maramureș în aceste zile, a acordat azi titlul de „Cetățean de onoare al Raionului Hînceşti” preşedintelui Consiliului Județean Maramureş, Ionel Bogdan.

„Onorat să primesc astăzi titlul de „Cetățean de onoare al Raionului Hînceşti” din Republica Moldova. Această distincție nu este doar pentru mine personal, este un titlu pentru județul Maramureş, pentru maramureşenii care prin votul lor m-au învestit în funcția de preşedinte al Consiliului Județean Maramureş şi care mi-au oferit oportunitatea de a dezvolta aceste relații minunate cu Raionul Hînceşti, Străşeni, Ungheni, Anenii Noi și toți cei care sunt prezenți azi în Maramureş din Republica Moldova”, a declarat Ionel Bogdan.

Județul Maramures are o strânsă colaborare cu Republica Moldova, consolidată şi prin înfrățirea județului cu Raioanele Hînceşti şi Străşeni, iar în semn de apreciere și respect pentru parteneriatele dezvoltate şi pentru relațiile de colaborare, Ionel Bogdan a oferit stema prieteniei președinților Raioanelor Hînceşti şi Străşeni – Iurie Levischi şi Viorel Jardan.

Tot astăzi, executivul Consiliului Județean Maramureş a pus bazele unui nou parteneriat, prin semnarea scrisorii de intenție privind colaborarea cu Raionul Anenii Noi, iar în ultima şedinţă a administrației judetene a fost votat proiectul privind înfrățirea cu Raionul Ungheni din Republica Moldova.

Jonel Bogdan a vorbit despre importanța consolidării relațiilor de colaborare între Maramureş, România şi Republica Moldova în contextul în care statul vecin are nevoie de sprijin şi îndrumare în vederea implementării proiectelor de dezvoltare şi atragerea de fonduri europene, odată cu acceptarea Republicii Moldova în spațiul european.

„Ne dorim să dezvoltăm parteneriate interinstituționale durabile cu Republica Moldova și să fim un sprijin real în procesul lor de aderare la Uniunea Europeană. Îi asigur pe frații noştri de peste Prut de tot sprijinul meu și al Consiliului Judeţean Maramures”, a transmis preşedintele administrației Județului Maramureş.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureş

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente