duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăImportantComunicat de presă:

Comunicat de presă:

ROMANIA

Comunicat de presă:

De la: Gheorghe Şimon, deputat PSD:,,Libertatea de exprimare este sfântă şi românii au plătit-o cu jertfă de sânge în Decembrie 1989″

PSD nu susţine propunerea legislativă inițiată de PNL prin care se înăspresc sancţiune penale în cazul protestelor publice şi nu va vota în forma actuală proiectul de lege care înăspreşte pedepsele pentru participanții la proteste publice.

În forma actuală, proiectul de lege, intrat marţi în dezbatere la Senat, este de natură să intimideze organizarea și participarea la demonstrații sau mitinguri de protest, ceea afectează însăşi fundamentul democrației. „Poporul român este suveran, iar cetăţenii trebuie să aibă libertatea de a-şi exprima public nemultumirile faţă de cei aleşi, fără a fi intimidați sub sancţiunea pedepsei cu închisoarea. Nici eu şi nici colegii mei nu vom vota proiectul de lege în forma actuală. În cadrul dezbaterilor, parlamentarii PSD vor solicita eliminarea amendamentului propus de PNL, prin care cei care participă la proteste riscă să fie sancționați direct cu închisoarea pentru că îndrăznesc să critice autorităţile publice sau decidenţii politici”, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Libertatea de exprimare și libertatea întrunirilor sunt garantate de Constituţia României şi nu pot fi îngrădite în niciun fel

„Libertatea de exprimare este sfântă, românii au plătit-o cu jertfă de sânge în Decembrie 1989 și nu putem călca în picioare un drept confinţit de Constituţie. Românii trebuie să se exprime liber, chiar dacă de multe ori modul în care fac acest lucru nemulţumeşte”, a concluzionat Gheorghe Simon.

Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PNL propune modificarea articolului 371 din Codul Penal, astfel încât tulburarea ordinii publice, inclusiv prin atingerea demnității persoanei să fie pedepsită cu închisoare între 1 an şi 5 ani, sau pentru formele agravante, cu închisoare de la 2 la 7 ani. În forma actuală, aceleași fapte se pedepsesc cu amendă sau cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente