duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieConsiliul Judeţean Maramureş consolidează parteneriatele cu Republica Moldova

Consiliul Judeţean Maramureş consolidează parteneriatele cu Republica Moldova

Consiliul Judeţean Maramureş consolidează parteneriatele cu Republica Moldova

Peste 40 de reprezentanți din Republica Moldova, preşedinţi de raioane, consilieri raionali, experți din domeniul sanitar şi al administraţiei sosesc azi, 26 aprilie 2023, în Maramureş pentru a participa la evenimentul Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova” – țară candidată la Uniunea Europeană. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Maramureş şi Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova cu scopul de a crea oportunități de cooperare între actori cheie din România şi Republica Moldova, precum şi de a constitui parteneriate pentru oferirea de expertiză partenerilor moldoveni în domeniul atragerii fondurilor europene de pre-aderare ce le vor fi puse la dispoziție în viitorul apropiat.

Totodată, se vor prezenta proiectele Consiliului Județean Maramures realizate cu finanțare europeană şi se va organiza o vizită de studiu în teren la proiectul finanţat prin programul RO-UA: Althera Centrul de Terapii Alternative”.

Județul Maramureş este înfrățit și are o strânsă cooperare cu raioanele Hînceşti şi Străşeni, urmând să dezvolte noi parteneriate cu raioanele Ungheni şi Anenii Noi. În cadrul evenimentului se va semna și scrisoarea de intenție pentru înfrățirea cu Raionul Anenii Noi din Republica Moldova.

La evenimentul de azi vor fi prezenți de la nivel guvernamental Adrian Răulea, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ioan Haiduc, Subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi Administrației Publice,Ciprian Hojda, consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului. Președinții consiliilor judeţene Sălaj şi Satu Mare vor fi, de asemenea, prezenţi în Maramureş. A doua zi, delegații vor vizita o serie de obiective din municipiul Baia Mare şi vor avea întâlniri bilaterale cu Executivul Consiliului Judeţean Maramureş.

Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP) este o organizație care are misiunea de a coagula eforturile unui număr mare de experți, reprezentanți ai mediului academic, lideri de opinie și reprezentanţi ai societăţii civile, în activități îndreptate spre dezvoltarea regionala si a comunităților locale.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente