duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieDelegație economică în SUA, condusă de președintele Consiliului Judeţean Ionel Bogdan

Delegație economică în SUA, condusă de președintele Consiliului Judeţean Ionel Bogdan

Delegație economică în SUA, condusă de președintele Consiliului Judeţean Ionel Bogdan. Companii americane importante – interesate de colaborarea cu Maramureșul

Pentru a consolida legăturile economice dintre România – SUA și pentru a încuraja investițiile marilor companii americane în România și în Maramureș, odată cu marcarea a 26 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, a organizat, cu sprijinul domnului ambasador Andrei Muraru şi a echipei Ambasadei României la Washington, o misiune economică care a cuprins o serie de întrevederi cu reprezentanți ai unor companii şi instituții americane.

În cadrul vizitelor la Honeywell International Inc. – companie americană care operează în domenii precum aerospatial, tehnologii de construcții, materiale şi tehnologii de performanță şi soluţii de siguranţă şi productivitate, şi la Oracle Corporation – companie multinaţională de tehnologie informatică, care produce sisteme de software și hardware, servere și spații de stocare scalabile, cu o prezenţă dezvoltată şi în România, discuțiile s-au axat pe posibilitatea deschiderii unor puncte de lucru ale celor două companii în Maramureş. În ceea ce priveşte compania Honeywell, s-a stabilit și următorul pas: preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Bogdan, va avea o întâlnire de lucru şi cu reprezentantul Honeywell în România, pentru aprofundarea relațiilor de colaborare. De asemenea, preşedintele administrației județene, Ionel Bogdan, a stabilit împreună cu reprezentanţii Oracle Corporation realizarea unui parteneriat între Universitatea Tehnică şi Academia Oracle.

În cadrul întâlnirii cu doamna Daniela Kammrath, director executiv RAISE (Institutul Româno-American pentru Energie Inteligentă), aceasta a transmis preşedintelui Ionel Bogdan invitaţia pentru Județul Maramureş de a deveni membru al Institutului. Acest lucru deschide oportunitatea de a susține și promova interesele economice ale județului Maramureş la nivel euroatlantic.

Discuții importante pentru economia județului Maramureş au avut loc și la întrevederea cu doamna ambasador Aldona Wos, preşedinta Institutului de Politică Mondială, şi cu doamna Sara Vakhsouri, fondatoarea şi preşedinta companiei SVB Energy International – companie globală de consultanță strategică în domeniul energiei. Întâlnirea a avut loc la Institutul de Politică Mondială (Institute of World Politics) – o şcoală care furnizează educaţie profesională în domeniul guvernării, securității naționale, informații și afaceri internaţionale.

Discuţiile s-au axat pe identificarea de puncte comune în sectorul energiei și pe crearea de conexiuni care să stimuleze investițiile în parcurile industriale din Maramureş.

 

Preşedintele Consiliului Județean Maramureș, împreună cu membrii delegației economice au avut o întâlnire şi la Banca Mondială, cu domnul Koen Davidse, director executiv al Grupului Băncii Mondiale, reprezentând constituenta Norvegiei, din care face parte șiRomânia alături de Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Țările de Jos și Ucraina.

Intrevederea cu domnul Koen Davidse, la care a participat şi domnul ambasador Florin Vodita, reprezentant al României în Comitetul Director al Grupului Băncii Mondiale, este o oportunitate extraordinară pentru județul Maramureș, de a crea conexiuni la cel mai înalt nivel al Băncii Mondiale. Discuțiile s-au axat pe sprijinul pe care Banca Mondială îl poate oferi pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a judeţului.

Au urmat alte două întrevederi importante cu reprezentanții Asociației CIPE (Center for International Private Enterprise) și ai companiei FLUOR multinaţională americană de inginerie şi construcții, care furnizează servicii prin intermediul filialelor sale în domeniile petrol şi gaze, industrie, infrastructură, tehnologie şi energie.

Reprezentanţii Asociației CIPE, doamna Natalia Otel Belan, Director Europa şi Eurasia, şi domnul John Kay, Manager de Program pentru Europa, şi-au exprimat deschiderea şi susţinerea pentru reconstrucția Ucrainei şi pentru proiectele care să dezvolte infrastructura transfrontalieră din Maramureş.

Despre dezvoltarea unui centru de date în România şi a infrastructurii rutiere şi economice a discutat preşedintele administrației județene în cadrul întâlnirii cu domnul Philip Vaughn, director executiv al companiei FLUOR. Acesta a transmis şi faptul că reprezentanţii companiei FLUOR vor fi prezenți la Conferința Celor Trei Mări care va avea loc în această toamnă, unde va participa şi județul Maramureş în calitate de membru oficial al „Reţelei Economice a Regiunilor celor Trei Mari”.

„Parteneriatul strategic între România și SUA ne oferă oportunități de dezvoltare, creştere economică, parteneriate și conexiuni extraordinare, pe care trebuie să le punem în valoare și să le folosim, astfel încât să avem un sprijin în plus în realizarea obiectivelor economice pe care le avem în planul pentru dezvoltarea Maramureşului.

Mulțumesc domnului Andrei Muraru, ambasador al României în Statele Unite ale Americii, şi întregii echipe Ambasadei României în SUA, pentru sprijinul oferit în realizarea acestei misiuni economice, prin care realizăm importante conexiuni cu reprezentanți ai marilor companii americane”, a transmis Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramures.

Delegația economică a fost formată din: Florentin Tuş, preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, Daniela Stamatoiu, preşedinte Consiliul de Administrație a Maramureş Business Park, Diana Ilut, membru Consiliul de Administrație al Aeroportului International Maramureş şi vicepreşedinte Asociația Întreprinzătorilor Maramureş, Ciprian Daniel Şter- Chelba, fondator şi preşedinte Revolution Residence Group, Adriana Petrut, director economic Consiliul Județean Maramureş, Popescu Octavian, avocat partener la Popescu&Asociații, iar din partea Ambasadei României la Washington Cristina Kassai, diplomat în cadrul secției politice.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente