miercuri, iulie 24, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiDiaspora, cel mai mare investitor în România

Diaspora, cel mai mare investitor în România

 

Diaspora, cel mai mare investitor în România

Aduc miliarde de euro în țară, fapt pentru care se pot numi pe bună dreptate cei mai mari investitori în România.

Și nu vorbim despre multinationale cu cifre impresionante de afaceri, ci despre românii aflaţi în străinătate. lar banii pe care îi câştigă departe de țară ajung de regulă, la famiiliile pe care le-au lăsat acasă sau în investiții precum o casă sau o maşină. Însă prea puțini dintre ai noştri aleg să se întoacă acasă pentru a-și deschide o afacere.

Plecaţi din România pentru un trai mai bun şi pentru a pune câțiva bani deoparte, milioane de conaționali trimit în țară, anual, sume importante de bani. Banca Naţională estimează că, în ultimii 15 ani, diaspora a trimis acasă peste 60 de miliarde de euro.

Recordul absolut a fost anul 2008, chiar înainte de criza imobiliară, când în România au ajuns peste 6 miliarde de euro. În medie, un singur conațional plecat în afară trimite acasă, anual, cel puțin 1.000 de euro. Sumele aduse în România de cei mai importanți investitori străini sunt incomparabil mai mici cu cele trimise de conaţionali într-un an.

Prea puţini dintre românii din străinătate, însă, să revină pentru a-și deschide o afacere. Diaspora poate fi numită unul dintre marii investitori în România.

Doar trei țări aduc anual în țara noastră mai mult capital decât românii de peste granițe. Dacă s-ar întoarce acasă definitiv şi s-ar implica în mediul de afaceri, aceştia ar aduce cu ei mai mult decât banii în sine.

Ultimele date de la Ministerul de Externe arată că peste 5,7 milioane de români se află în prezent peste granițe. Neoficial însă ar putea fi 10 milioane.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente