luni, iulie 22, 2024
No menu items!
AcasăSportDomnițele râului tot mai aprope de menținerea în eșalonul de elită

Domnițele râului tot mai aprope de menținerea în eșalonul de elită

Domnițele râului tot mai aprope de menținerea în eșalonul de elită

Ultima etapă a turului le-a adus față în față pe două dintre formațiile care nu au contabilizat decât o singură victorie în acest play-out, A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare respectiv ultima clasată A.F.C.Fair Play Joc Cinstit București.

Dacă în urmă cu șapte luni (25 septembrie 2022), rezultatul din teren 2-1 reușit de bucureștence a fost invalidat de către comisiile de specialitate din cadrul Federației Române de Fotbal (3-0) pentru formația băimărenă, situația din clasament la această dată este una mult mai delicată cel puțin pentru formația vizitatoare care cu doar patru puncte pare a fi deja condamnată la retrogradare, în timp ce băimărencele cu o zestre de zece puncte obținute în sezonul regulat plus alte trei în play-out ocupă poziția a treia în clasament (poziție care din punct de vedere matematic nu o scutește încă de griji).

Emoțiile aveau să se acutizeze încă din minutul 8 atunci când „vârful de lance” Nathalie Stoicescu (cea datorită căruia bucureștencele au pierdut meciul din toamnă la masa verde), înscria cu o lovitură de cap, un balon venit de pe flancul drept de la Ioana Stancu. Zece minute mai târziu Dariana Indrei avea să restabilească egalitatea ca urmare a unei impecabile lovituri libere directe executate din zonă centrală de la circa 25 de metri. În ciuda

La doar șapte minute de la reluarea jocului “domnițele râului” preiau conducerea, prin Georgiana Marița cea care a plecat pe un contraatac de la circa 40 de metri de buturile formației adverse și a finalizat cu un șut plasat din 16 metri, trimițând în stânga lui Șerbănică. Rămase în inferioritate numerică din minutul 78, atunci când mijlocașul central Miruna Huțanu a fost eliminată pentru cumul de cartonașe, bucureștencelor li se spulbera practic și ultima speranță de a obține măcar egalul într-o partidă în care deși a jucat cu trei jucătoare în compartimentul ofensiv, eficiența acestora a fost aproape egală cu zero. Cu opt minute înainte de final Dariana Szalay – Andreea Gulin reușesc un un-doi în preajma careului advers iar atacantul de doar 17 ani Andreea Gulin înscrie pentru 3-1, scor cu care se va și încheia această partidă.

Având un ecart de 12 puncte față de locurile retrogradabile, „domnițele râului” abordează cu un alt tonus ultimele cinci jocuri din actuala stagiune, o singură victorie, asigurându-le și matematic salvarea de la retrogradare.

A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare – A.F.C.Fair Play Joc Cinstit București 3-1 (1-1)

Fotbal feminin Liga 1 Etapa 5

Stadionul Viorel Mateianu Baia Mare

Arbitrii: Marius Nechita Chiorean (Florești – Cluj), Marius Bălan (Cluj Napoca), Tamaș Magyar Bazso (Cluj Napoca)

Marcatoare: Dariana Indrei (18), Georgiana Marița (52), Andreea Gulin (82) / Nathalie Stoicescu (8)

Cartonașe galbene: Miruna Huțanu (44, 78), Ana Șerbănică (83), Alexandra Lăzăreanu (83)

Cartonaș roșu: Miruna Huțanu (78)

A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare: 30.Ana Mateșan – 17.Denisa Șut, 6.Diana Butuza-cpt, 18.Camelia Daneliuc, 14.Larisa Olar – 3.Gabriela Țițu, 9.Alexandra Buftea, 10.Dariana Indrei (16.Krista Haim `86), 24.Dariana Szalay (7.Georgiana Pâtcă `86) – 23.Raluca Dragoș (11.Andreea Gulin `46), 15.Georgiana Marița (20.Lorena Puja `67)

Rezerve neutilizate: 8.Cristina Rus, 12.Florina Cosma, 5.Adriana Ilieș

Antrenor: Daniel Lupuți

A.F.C.Fair Play Joc Cinstit București: 1.Ana Șerbănică – 4.Alexandra Lăzăreanu-cpt, 13.Gabriela Ionas, 15.Miruna Cristea, 20.Clara Bobosatu – 6.Teodora Șerbănuță, 8.Miruna Huțanu, 5.Alexandra Anghel – 10.Ioana Stancu, 11.Nathalie Stoicescu, 7.Bianca Tătaru

Rezerve neutilizate: 2.Andreea Ceasar, 19.Diana Belciu

Antrenori: Simina Podgoreanu

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente