duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiFolclorul traditional, demonstrațiile de meşteşuguri, horile și portul popular prezentate pe pontonul...

Folclorul traditional, demonstrațiile de meşteşuguri, horile și portul popular prezentate pe pontonul râului Potomac din Washington D.C.

O picătură de Maramureș prezentă în capitala SUA, atracţia principală din acest weekend la Washington DC. Evenimentul a fost promovat și în celebrul cotidian american The Washington Post

Folclorul traditional, demonstrațiile de meşteşuguri, horile și portul popular prezentate pe pontonul râului Potomac din Washington D.C. în cadrul evenimentului „Romanian Weekend at the Wharf”, care a avut loc în perioada 7-9 iulie, au fost atracţia principală din acest weekend atât pentru publicul american, turişti, cât şi pentru membrii comunității româneşti din SUA.

Publicul prezent s-a bucurat de toate elementele prezentate: roata olarului Vasile Chira, dalta sculptorului Ioan Bârsan, expoziția de straie populare, alături de dansul, muzica şi voia bună oferite de artiştii Ansamblului Folcloric National „Transilvania”. Încă de la deschiderea evenimentului, americani, turiști și români s-au prins în hore ca în Maramureş şi au dansat pe muzica tradițională maramureşeană.

Evenimentul a fost promovat şi în The Washington Post, cel mai răspândit cotidian american din capitala SUA. Puteți citi articolul accesând următorul link: https://www.washingtonpost.com/de-md-va/2023/07/06/best-things-to-do- dc/

Prezent la evenimentul de anul acesta, preşedintele administrației județene, Ionel Bogdan, a mulțumit domnului Ambasador Andrei Muraru pentru această oportunitate extraordinară de a promova județul Maramureş în capitala Statelor Unite ale Americii, dar şi tuturor celor implicați în reușita evenimentului.

„Atunci când vine vorba de tradiții, folclor, port popular şi gastronomie, judeţul Maramureş şi România se pot mândri cu un patrimoniu cultural bogat, cu peisaje naturale de o frumusețe aparte, cu biserici înalte precum credința maramureşenilor.

Vă invit să vizitați România şi județul Maramureş, să descoperiți frumusețea locurilor pe care noi le numim „acasă”.

Aşadar, vă aşteptăm în Maramureș pentru a continua experiența „Romanian Weekend at the Wharf” la ea acasă!”, a transmis Ionel Bogdan, la deschiderea oficială a evenimentului.Domnul Andrei Muraru, ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a vorbit despre importanța consolidării parteneriatului strategic între România şi SUA, care anul acesta marchează 26 de ani, precum și despre impactul pe care îl are promovarea culturii româneşti în SUA, drept dovadă fiind numărul mare de participanți la ediția a doua a evenimentului, precum şi numeroşi români care au venit din diferite state ale Americii să se bucure de un weekend românesc, ca acasă.

La eveniment au fost prezenţi membri ai Senatului şi Camerei Deputaților, ai administrației americane, consilieri județeni, reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureş, ai Ambasadei României în Statele Unite ale Americii şi ai Institutului Cultural Român la New York, precum şi numeroşi reprezentanţi ai comunității româno-americane.

Lansat în 2022 pentru a marca cei 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic între România și SUA, a doua ediție a evenimentului a fost un real succes. La reușita evenimentului inițiat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York au participat Consiliul Județean Maramureş, Organizația de Management al Destinației Judeţene Maramureş, Ansamblul Folcloric National „Transilvania” şi îndrăgiții meşteri populari Vasile Chira şi Ioan Bârsan.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente