După 4 ani de guvernare penelistă, în care bugetul României a înregistrat deficite enorme, liderii PNL se trezesc brusc și letargie și au tot felul de idei. Înainte de a ieși public și a face afirmații de orice natură, PNL trebuie să ÎȘI ASUME faptul că este la guvernare încă din anul 2019, iar în acești patru ani au avut trei premieri: Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. În anii de guvernare penelistă s-au înregistrat cele mai mari împrumuturi cu cele mai exorbitante dobânzi, mai mult decât s-au împrumutat guvernele anterioare în 30 de ani. Sub guvernarea PNL nu au fost adoptate măsuri de susținere a mediului de afaceri, fapt precizat de reprezentanții firmelor mici și mijlocii care s-au plâns că miniștrii PNL ai Antreprenoriatului și Turismului nu au deschis principalele programe de ajutoare pentru mediul de afaceri.
În efortul de diminuare a deficitului bugetar greul trebuie să-l ducă statul, nu cetățeanul și nici mediul de afaceri privat! Premierul Ciolacu, are curajul să își asume măsuri pe care PNL nu le-a implementat în anii în care a guvernat. Acesta dorește ca impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului să fie mai consistent decât cel rezultat din ajustările fiscale, iar reducerea deficitului bugetar să se facă în primul rând pe seama statului și mai apoi pe seama economiei și populației. Impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului poate fi de 6 miliarde de lei până la finalul anului. Măsurile urmăresc, printre altele, desființarea a 200.000 de posturi din sistemul bugetar, reducerea funcțiilor de conducere (șefi birouri, șefi serviciu, șefi departamente), reducerea numărului secretarilor de stat, descentralizarea serviciilor publice de la nivel central către autoritățile locale, reducerea la jumătate a consilierilor directorilor din companiile de stat/locale, comasarea unor instituții ale statului cu profil similar etc.
Fiecare guvernare PSD a susținut mediul de afaceri prin scheme de ajutor de stat și prin programele Start Up Nation care au urmărit: stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora; crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților; creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative./ a precizat Gabriel Valer Zetea Președintele PSD Maramureș