duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăGheorghe Simon: Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în...

Gheorghe Simon: Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an”

Gheorghe Simon: Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an”

Greva dascălilor şi refuzul de a-şi continua activitatea până când nu vor fi soluționate toate revendicările afectează grav actul educational. Parlamentarii PSD privesc cu ingrijorare prelungirea artificială a unui conflict care ar putea fi rezolvat fără să afecteze miile de elevii care sunt în prag de examene.

S-a răspuns la toate problemele ridicate de sindicalisti. Practic, greva a atins nivelul maximal care putea fi obținut pentru acest an, Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an. De acum încolo, greva nu mai aduce niciun beneficiu profesorilor, ci doar deservicii pentru toate părţile şi în special pentru elevi. Dreptul la protest al profesorilor nu trebuie să ingrădească dreptul la educație al elevilor. Elevii şi profesorii trebuie să revină în clase. Sunt și alte forme de protest la care pot recurge sindicatele, astfel încât să nu afecteze programul scolar al elevilor”, a subliniat Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramureş.

Guvernanții au prezentat sindicaliştilor o nouă ofertă care include bonusuri salariale, garanția că acestea vor fi acordate în continuare precum și asumarea unei Legi a salarizării care va face parte din din Programul de guvernare pentru investirea noului Guvern-acest program având valoare de lege pentru Executiv.

„Se ofera un supliment pentru acest an pentru toți angajații din Educație în valoare de 2,500 de lei, în două transe, respective în luna iunie se acordă pe cardul de salariu 1.000 de lei care pot fi cheltuiți pentru orice destinație, în luna octombrie se acordă pe un card dedicat 1.500 de lei, din care 1.000 pot fi cheltuiți doar pentru sustinerea activităților didactice, iar restul pentru orice destinaţie”, a mai adaugat Gheorghe Simona, deputat PSD de Maramureş.

Salariile pentru personalul nedidactic vor crește la nivelul maxim din grila prevăzută în Legea salarizării. Tot pentru personalul nedidactic se va acord un supliment pentru acest an de 1.000 de lei, acordat tot în două transe, în iunie 500 de lei şi în octombrie 500 de lei, Noua lege a salarizării care trebuie revizuită, conform PNRR, va include creşteri pentru diverse categorii de angajați din Educație, începând de anul viitor. Garanția că Guvernul îşi va respecta angajamentul privind Legea salarizării va fi mențiunea din Programul de guvernare pentru investirea noului Guvern- acest program având valoare de lege pentru Executiv”, a concluzionat deputatul PSD Maramures, Gheorghe Simon.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente