duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăCulturăIeromonahul Calinic Dobrinescu, de la Mănăstirea Budești, a trecut la Domnul

Ieromonahul Calinic Dobrinescu, de la Mănăstirea Budești, a trecut la Domnul

Cu durere și întristare sufletească, dar și cu multă nădejde în Hristos Domnul, Cel înviat din morți, aducem la cunoștința slujitorilor sfintelor altare, a viețuitorilor din mănăstiri și a tuturor credincioșilor, că Ieromonahul Calinic Dobrinescu, viețuitor al Mănăstirii “Sfinții Împărați Constantin și Elena” Budești, din Protopopiatul Sighet, a trecut la Domnul în ziua de luni, 3 aprilie 2023, la vârsta de 58 de ani și 6 luni.
Preasfințitul Părinte Episcop Iustin al Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte arhiereu-vicar Timotei Sătmăreanul, dimpreună cu monahii și monahiile din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, transmit un mesaj de condoleanțe, mângăiere și întărire sufletească, Părintelui stareț Mihail Bud și obștii monahale de la Budești.
* * *
Biografie: Ieromonahul Calinic (Cristian) Dobrinescu, s-a născut la 5 octombrie 1964 din părinți dreptcredincioși Gheorghe și Olga, în comuna Morărești, județul Argeș.
A urmat școala generală în localitatea natală, apoi Liceul Idrustrial nr. 7 din Pitești pe care l-a absolvit în anul 1983. Între anii 1983-1984 a urmat stagiul militar, după care a lucrat timp de patru ani la Sala Palatului din București.
A intrat în viața monahală în anul 2000 ca frate la Mănăstirea Budești unde a stat puțină vreme, după un timp a plecat la Mănăstirea Turnu, județul Prahova. În anul 2006 revine în obștea Mănăstirii “Sfinții Împărați Constantin și Elena” Budești, fiind primit de către starețul mănăstirii, Protosinghelul Mihail Bud.
În anul 2008 a fost tuns în monahism primind numele de Calinic, în 10 aprilie 2009 a fost hirotonit ierodiacon, iar la 21 mai același an, la hramul mănăstirii Budești a fost hirotonit ieromonah.
În perioada anilor 2010-2014 a urmat cursurile Facultății de Litere din Baia Mare, Domeniul Teologie Ortodoxă, pe care a absolvit-o în anul 2014, fiind licențiat în teologie.
Fiind un iubitor de carte, a înființat și îmbogățit mereu biblioteca mănăstirii Budești, care astăzi numără 7.000 de volume, cărți din diverse domenii.
A fost duhovnic al multor credincioși care cercetează Mănăstirea Budești, primindu-i cu multă dragoste și răbdare. Alături de părintele stareț Mihail, a lucrat cu timp și fără timp, pentru creșterea duhovnicească a Mănăstirii Budești.
În vara anului 2021 a fost diagnosticat cu, cancer, a trecut prin patru intervenții chirurgicale dar starea de sănătate i s-a agravat tot mai mult. Din decembrie 2022 suferința părintelui Calinic Dobrinescu s-a accentuat, dar cu multă răbdare, credință și iubire în Hristos Domnul, fără a cârti, mereu mărturisindu-se și împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului și-a dus crucea suferinței până în dimineața zilei de 3 aprilie 2023, la ora 4, când a trecut la Domnul.
* * *
Slujba înmormântării va avea loc, miercuri 5 aprilie 2023 de la ora 12,00 la Mănăstirea Budești, iar slujba de priveghi, marți seara de la ora 18,00.
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții în Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Articolul precedent
Articolul următor
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente