miercuri, iulie 24, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiMăgurice ( Vișeu de Sus) - S-au sfințit crucile din cimitirul...

Măgurice ( Vișeu de Sus) – S-au sfințit crucile din cimitirul familiei Doblan

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 15 iulie 2023, preacuviosul părinte arhimandrit Dr. Casian Filip, vicar administrativ, a sfințit sfintele cruci din cimitirul familiei Doblan, a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei adormiți, după care a participat la o șezătoare câmpenească în localitatea Vișeu de Sus, Protopopiatul Vișeu, județul Maramureș.

Cimitirul familiei Doblan datează din jurul anului 1932, din perioada interbelică, unde sunt îngropați nouă persoane: bunici, străbunici, frați și copii. Lucrarea deosebită a fost realizată în aproximativ trei luni și a fost susținută prin cheltuiala domnului Vasile Tomoiagă, fostul mare canotor român, multiplu medaliat la Jocurile Olimpice de vară din Los Angeles (1984) și Seul (1988), precum și la Campionatele și Jocurile Mondiale din Hazenwikel (1985), Copenhaga (1987), Zagreb (1987), Duisburg (1989) și Bled (1989).

Născut la data de 20 ianuarie 1964, domnul Vasile Tomoiagă, un vișeuan credincios, bun gospodar și adevărat filantrop, s-a numărat printre cele 10 personalități din Franța care fac cinste României și ale căror merite deosebite în promovarea imaginii țării noastre au fost recunoscute în anul 2018 în cadrul Galei „100 pentru Centenar” în proiectul de promovare a României prin Maramureșul Istoric și în Proiectul de cooperare dintre Vișeu de Sus și Croissy sur Seine. De asemenea, amintim faptul că domnul Vasile Tomoiagă poartă de grijă și de „Casa Bucuriei – Sfânta Cuvioasă Macrina” din localitatea Bârsana.

Împreună cu părintele Arhim. Casian Filip a fost prezent și părintele Mihai Chira, protopopul Vișeului alături de Pr. Daniel Fărâmă și Pr. Iulian Szerasz. Alături de credincioși s-au aflat și domnul Coman Vasile, primarul orașului Vișeu de Sus.

Evenimentul s-a încheiat cu masa câmpenească pe Măgurice, unde au avut loc binecuvântarea bucatelor și servirea mesei de prânz.

„Credință, educație, sport și tradiție sunt idealurile domnului Vasile Tomoiagă, ca vindecare a societății românești”, a explicat Pr. Casian Filip.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente