duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăEditorialMesaj pentru frații noștri pe două roți!

Mesaj pentru frații noștri pe două roți!

Fraților pe două roți, haideți să vorbim despre un subiect destul de sensibil pentru noi toți: turatul motoarelor!

Odată cu încălzirea vremii, în trafic apar tot mai mulți motocicliști. Direct proporțională cu ei este și indignarea unor oameni în ce privește zgomotul pe care-l scot unii. „Nu-i suport!”, „Lua-i-ar dracu!” sau alte sintagme de genul sunt răspunsurile oferite de cele mai multe ori la acțiunea unui motociclist de a tura excesiv motocicleta. Și nu e vorba de turatul lor la evenimente special dedicate, ci la semafor sau chiar pe trotuar.

Am avut ocazia de a simți pe propria piele acel sentiment de libertate care pe două roți este mai puternic ca oricând. Se zice că pe două roți totul se vede altfel, dar vă rog, haideți să vedem realitatea și să trăim într-o armonie, prioritizând bunul simț!

Acest mesaj a fost determinat de o acțiune trăită astăzi: eram pe terasa unei cafenele din centrul orașului, când la un moment dat, o gașcă de motocicliști opriți la un popas, și-au repornit motocicletele și au vrut să vadă cât de mult pot roti de accelerație. N-a sunat deloc rău, dar a sunat extraordinar de tare! După plecarea lor, am auzit reacțiile expuse mai sus. La scurt timp, am văzut o doamnă care împingea un cărucior gol, ținând în brațe un copilaș care nu se mai oprea din plâns. Acum mă întreb, chiar a avut atât de mare sens să tureze așa motoarele în centrul orașului, pe trotuar și apoi la semafor?

Motocicliștii luptă pentru drepturi în trafic, fac acțiuni caritabile, luptă pentru o lume mai bună, dar există și exemple care-i determină pe unii să-i urască cu adevărat! Și de cele mai multe ori, un mic gest face diferența!
De menționat și faptul că mai nou pe străzile cetății sunt tot mai mulți bolizi pe 4 roți, cu sute de cai sub capotă, care sunt turați doar pentru a face impresii!

Ideea a fost împărtășită cu Csabi Rusiczki, Președinte Rock N’Road, care conchide: „De când mă știu ca motociclist aceste uscaturi, din păcate, s-au înmulțit foarte tare din și oricâte campanii sau acțiuni frumoase am face, aceștia dau cu buretele în câteva secunde peste tot ceea ce fac alți motocicliști bine. Vor să impresioneze cu acest gest care consider că vine din cauza lipsei celor 7 ani de acasă Întocmai că săptămânal se organizează evenimente moto unde ar putea să-și tureze motoarele alături de alte sute de motoare, dar pe aceștia nu îi vei vedea la asemenea întâlniri organizate!”

Ar mai fi de zis că Poliția îi lasă! Poate așa o fi bine!

Doamne ajută!

Andrei BUDA

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente