luni, iulie 22, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiMinistrul Mircea Fechet a participat la evenimentul de lansare a Campaniei „Reciclatorii...

Ministrul Mircea Fechet a participat la evenimentul de lansare a Campaniei „Reciclatorii României“

Ministrul Mircea Fechet a participat la evenimentul de lansare a Campaniei „Reciclatorii României“

Demnitarul a vizitat unul dintre cei mai importanţi reciclatori de aluminiu din România, Compania AS Metal, care procesează deșeuri solide metalice cu conținut de aluminiu transformându-le, apoi, în materii prime pentru industrie.

Campania „Reciclatorii României“, lansată de revista Ecologic, își propune realizarea unei legături reale și directe între decidenţii politici și cei care lucrează în domeniul valorificării și reciclării deșeurilor.

„Am asistat ,cu deosebit interes, la procesul de reciclare a aluminiului. Am văzut ce se întâmplă de la intrarea pe poartă a deșeurilor metalice cu conținut de aluminiu, cum se fac analizele de laborator, cum se sortează și se prelucrează, practic întreg procesul tehnologic până la momentul în care aluminiul extras devine iar materie primă pentru industrie. Tot acest proces este esențial pentru mediu și pentru o dezvoltare durabilă a societății noastre. Ideea de a-i pune față în față pe decidenți cu oamenii care stau lucrează în domeniul reciclării și care contribuie, astfel, prin activitatea lor, la îndeplinirea obiectivelor naţionale de reciclare și la tranziţia industriei României către o economie circulară este o idee binevenită și felicit inițiatorii pentru lansarea acestei campanii”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Evenimentele din cadrul Campaniei „Reciclatorii României“ vor fi organizate în fabrici de reciclare sau la centre importante de valorificare a deșeurilor. Aceste întâlniri vor folosi atât pentru decidenţii politici interesaţi de a avea o legătură reală cu domeniul pe care îl reglementează, cât și pentru agenţii economici, care își desfășoară activitatea în industria de reciclare.

Alături de ministrul mediului, apelor și pădurilor au mai participat Andrei Corlan, comisar general la Garda Naţională de Mediu, Laurențiu-Alexandru Păștinaru, președinte Agentia Nationala pentru Protectia Mediului – ANPM și Aurelian Dobre, director general în cadrul Administratia Fondului pentru Mediu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente