„PENTRU CE MĂ NUMEȘTI BUN?”
„Pentru ce Mă numești bun?”, i-a zis Iisus.„Unul singur este bun : Dumnezeu”
Cuvintele lui Iisus par a fii cel putin revoluționare și nonconformiste într-un context în care omul cauta validări și recunoașteri în afara sa. Modul în care i se adresează un învățător al Legii, dorind în aparență să afle cum poate moșteni Împarația, iar în esență să sfideze printr-un aer de superioritate, este unul marcat de nesiguranță și nevoia de validare. Și cel mai probabil consecința asimilării unor învățături sterpe, teoretice, vaduvite de Viu. Prin urmare Iisus îi percepe modul de adresare ca fiind neautentic, răspunzându-i în cosecință : „pentru ce mă numești bun?”
Ca de fiecare dată Prezența și Duhul Christic aduc o perspectivă amplă și compexă, deseori neințeleasă sau criticată de mințile conservatoare, întemnițate in obișnuințe și ritualuri. Ceea ce ni se tramsnite concret este că Împărăția este in fiecare dintre noi, fără osebire în fiecare om sălășluiește o parte a Divinității. Și tu esti bun fiindcă El este în tine, și tu poți să faci ce fac Eu datorită prezenței Divinității – aceasta traducere ar putea sa descrie semnificația paradigmei.
Într-un alt context holistic, un demonizat este prificat prin prezența și Voința lui Iisus. În bucuria eliberării acesta este indrumat de Iisus “Întoarce-te în casa ta şi spune cât bine ţi-a făcut ţie Domnul.”
Ție cat bine ți-a facut Domnul și cat de des i-ai mulțumit? Când te ve întoarce Acasă vei marturisi acest Bine?
Cum să reziști tentațiilor Turnului Babel în care fiecare se straduiește să obtină vizibilitate și admirație, în care fiecare validare exterioară înceracă sa umple un gol, o traumă de abandon sau respingere?
Modelul suprem de bunătate afirma că doar Dumnezeu este Bun, deși admite că este una cu Tatăl.
Ce pot însemna toate acestea și ce comportă în spațiul citadinului însetat de sens și semnificație?
Noi suntem portaluri, uși, instrumente. Cand ușa se cere preamărită, ilodatrizată, încetează să mai fie ușă. Să admitem in strafundurile ființei noastre ca suntem buni atat timp cat suntem Cocreatori, cât timp Tatăl este în noi și noi în Tatăl, Voința lui e in noi, și noi suntem in Voința Lui, astfel încat să ajungem la una dintre cele mai prufunde conștientizări, ca suntem Una cu Divinitatea. Faptele, cuvintele, simțămintele vor confirma această noua conștientizare pentru a fii autentică. Acum relaxează-te. Inspiră și expira profund de 5 ori și însuflețește aceste cuvinte, recitandu-le de 3 ori:
Invoc Lumina Christului Launtric, Sunt un canal curat al Divinitații, Lumina imi este călăuză.