luni, iulie 22, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăRomânia la Consiliul de Mediu din Spania

România la Consiliul de Mediu din Spania

România la Consiliul de Mediu din Spania

Ministrul Mircea Fechet, conduce delegația României la reuniunea informală a miniștrilor mediului din Statele Membre UE, care are loc în perioada 10-11 iulie 2023, în Valladolid, Spania. Din delegația României face parte și secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu.

Organizat sub egida Președinției spaniole a Consiliului UE, evenimentul reunește miniștrii mediului din Statele Membre UE, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, iar în a doua zi (11 iulie) vor participa și miniștrii energiei.

Temele abordate în cadrul reuniunii au vizat:-managementul integrat al solului, apei, pădurilor și biodiversității;-️ echilibrul care trebuie păstrat între implementarea proiectelor de producere a -energiei din surse regenerabile; amenajarea teritoriului și protecția și conservarea biodiversității;️ -măsurile de reducere a poluării marine.

În cadrul dezbaterilor pe tema managementului integrat al solului, apei, pădurilor și biodiversității, ministrul Mircea Fechet a subliniat:

„România sprijină gestionarea integrată a factorilor de mediu și cooperarea pentru reducerea amenințărilor de poluare pentru sănătatea oamenilor, animalelor, ecosistemelor și planetei. Totodată, apreciem Planul de acțiune al UE „Către poluarea zero pentru aer, apă și sol”, precum și toate celelalte strategii și directive promovate ca produse concrete ale Pactului verde european. De asemenea, salutăm adoptarea de către Consiliul UE a Regulamentului privind restaurarea naturii, care oferă premisele pentru includerea biodiversității în alte politici sectoriale. Considerăm că doar o abordare integrată a acestor documente poate optimiza și duce la rezultate de succes”.

Reuniunea din data de 11 iulie va include două sesiuni de lucru comune cu miniștrii energiei din Statele Membre referitoare la așteptările legate de rezultatul celei de-a 28-a Conferințe a Părților la Convenția Cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP 28 UNFCCC), care va avea loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 30 noiembrie – 12 decembrie 2023 și contribuția sectorului energiei la această conferință.

De asemenea, agenda zilei include un dejun de lucru comun, în cadrul căruia vor fi abordate aspecte referitoare la comunicarea mai eficientă a oportunităților privind agenda climă și energie./a precizat Ministrul mediului Mircea Fechet

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente