duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiȘedință de guvern pentru adoptarea ordonanței de ieftinire a mâncării

Ședință de guvern pentru adoptarea ordonanței de ieftinire a mâncării

Guvernul va lua în discuţie, în şedinţa de vineri, proiectul de ordonanţă de urgenţă plafonarea temporară a prețurilor la alimentele de bază. Ședința de guvern, care a fost amânată cu o zi, începe la ora 10:00.

Proiectul de odonanță de urgență privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare prevede că adaosul comercial practicat de procesator la produsele vizate poate fi de maximum 20%, faţă de costul de producţie, calculat potrivit reglementărilor contabile în vigoare. Cota de adaos comercial practicată în mod cumulat pe întreg lanţul de distribuţie, indiferent de numărul distribuitorilor de pe lanţ, poate fi de maximum 5%, faţă de preţul de achiziţie la care se adaugă cheltuielile operaţionale.

Cota de adaos comercial practicată de comerciant la vânzarea cu amănuntul şi cash&carry poate fi de maximum 20%, faţă de preţul de achiziţie, la care se adaugă cheltuielile directe şi indirecte ale comerciantului; în cota de adaos comercial de maximum 20% vor fi incluse şi remizele şi risturnele prevăzute în Legea nr. 81/2022. De asemenea, proiectul stipulează că prezenta ordonanţă de urgenţă se aplică pentru o perioadă de 90 de zile de la data intrării în vigoare.Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități Lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5% Brânză telemea din lapte de vacă vrac Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame Făină albă de grâu ”000” 1 Kg Mălai 1 kg Ouă de găină calibrul M 10 buc. Ulei de floarea-soarelui 1L Carne proaspătă pui Carne proaspătă porc Legume proaspete vrac Fructe proaspete vrac Cartofi proaspeți albi vrac Zahăr alb tos 1 Kg

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente