Silvoterapia în Maramureș – tamăduire pentru trup, minte și Spirit
În vinerea Săptămânii Luminate a fiecarui an este celebrată Izvorul Tămăduirii, o sarbătoare care dincolo de valențele dogmatice, ne prezintă un adevăr mistic, acela ca Natura este o Ființă Vie care respectată și iubită, ne oferă din preaplinul existenței ei.
Terapia prin conexiunea cu natura a devenit o alternativă ușor accesibilă și din ce în ce mai cautată de omul citadin care se afla in punctul de a-și pierde geneza și semnificația. În tradițiile mistice maramureșene și românești, dacă peste cineva se napustea un duh de boală, omul trebuia sa bea curată din 7 izvoare diferite, in corespondență cu cei 7 centri energetici principali și să împlementeze apa izvrolui astfel
“Apă curată, apă Binecuvântată De Cerescul Tată ai fost lasată Să cureți lumea toată Spală, curață si vindecă pe fiul tău De răul văzut și nevăzut Ca întru’ Lumina Iubirii să se prefacă toate Amin”
În aceea zi dedicată terapeuticii, ținea post negru. Nu doar apa era canalul de purificare ci și arborii.
Cum ne putem vindeca afecțiunile trupești și sufletești in padure ? Silvoterapia ne poate raspunde.
Silvoterapia este o practică terapeutică alternativă și constă în a explora diverse activitati fizice în pădure, de la plimbari pe poteci care isi pierd urma printre mușchi și brazi, până la odihnă și meditație la umbra arborilor.
Energii mentale, spirituale dăruite de pădure
In spiritualitate terapia cu ajutorul arborilor are importante efecte asupra spiritului uman. Energoterapeutii afirmă că pădurea poate influența omul prin formele, culorile, sunetele și mirosurile care există în pădure. În acest mod toate simțurile sunt stimulate iar conexiunea la o Constiință Superioară Colectivă se autorealizează.
Intre forma arborilor si emotia transmisa omului exista relatie de corespondență.
Astfel, copacii înalți exprimă determinare și forță, cei cu coroana mare și bogată exprimă măreție și ascensiune. Arborii cu o formă neregulată exprimă multă imaginație. De asemenea, cei cu ramuri groase și puține exprimă forță, iar cei cu ramuri subțiri și numeroase – sensibilitate.
Prin legea rezonanței, noi putem să preluam de la arbori o parte din forța și farmecul lor, amplificându-ne energia subtilă necesară armonizării ființei noastre pe multiple planuri. Astfel, de exemplu, se recomandă celor care se confruntă cu stări de tristețe să se plimbe prin păduri de brazi sau toamna pe alei cu arțari, când frunzele lor sunt galben-portocalii. Celor apatici, cu accente antisociale să se plimbe printre plopi sau brazi, iar celor rigizi, inflexibili să se relaxeze pe malul apelor cu salcii plângătoare.
Aceasta metodă terapeutică este indicată în combaterea oboselii și a stresului, celor suferinzi de astm bronșic, bronșită cronică, ateroscleroză, hipertensiune arterială, nevroze, insomnie, dar și omului sănătos pentru elevarea sirituală.