duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăȘtirea zileiSLI MM organizează marș de protest!

SLI MM organizează marș de protest!

SLI MM organizează marș de protest

În jur de 1.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar din județ (personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic) participă mâine, 8 iunie, în municipiul Baia Mare, la un marș de protest al tăcerii și al demnității, organizat de Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM).

Cea de-a 5-a acțiune de protest a SLI MM, pentru aceleași revendicări, este organizată în a treia săptămână de grevă generală și are ca scop reiterarea revendicărilor susținute, în continuare, de 80% dintre membrii de sindicat din școlile maramureșene, respectiv de 134.007 de profesori, personal nedidactic și auxiliar din întreaga țară.

Marșul de protest va începe la ora 11 și se va desfășura pe următorul traseu: Casa de Cultură a Sindicatelor – strada Culturii – bulevardul București (Regele Mihai I) – bulevardul Unirii – strada Progresului – strada Culturii – Piața Revoluției – Instituția Prefectului.

”Întreg personalul din învățământ a fost nedreptățit și umilit în ultimii ani, iar ceea ce se întâmplă în aceste ultime trei săptămâni, de la declanșarea grevei generale la nivel național, este fără precedent. Revendicările noastre sunt simple: respect față de profesie, venituri corelate cu situația economică actuală, condiții mai bune pentru desfășurarea activității. Vreau să subliniez faptul că profesorii și nu numai, doresc să revină la catedră, la muncă, să facă ceea ce le place. Dar, în ciuda variilor metode de descurajare și chiar intimidare la care au fost colegii noștri supuși în cele 11 zile de grevă, continuăm”, a declarat prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

De la declanșarea grevei generale, SLI MM a organizat în data de 29 mai o acțiune fără precedent de pichetare a Prefecturii Maramureș la care au participat, în urma centralizărilor, 1.606 membri SLI MM.

”Nu ne propunem să blocăm examene, să bulversăm viețile copiilor, dar este absolut necesar ca guvernanții să ia în serios solicitările noastre și să pună Educația pe primul loc pentru că, reamintesc, scopul nostru este unul generos și pe termen lung: cadre didactice mulțumite, elevi bine pregătiți și o țară cu un viitor sigur”, a conchis prof. Ioana Petreuș.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente