luni, iulie 22, 2024
No menu items!
AcasăImportantStimați colegi!

Stimați colegi!

Stimați colegi!

Stimați colegii din minerit sau alte sectoare care v-ați pensionat cu vechimea de 20 in subteran sau mai mică de 20,vreau să fiți corect informați de unde provine acesta înghețare a pensiilor voastre gindita de actualii guvernanți in aplicarea noii formule de calcul din legea pensiilor.

Pentru acest lucru voi da un exemplu concret.

Sa spunem că un miner a lucrat in subteran 20 de ani și la pensionare a realizat un total de 60 de puncte.Punctajul mediu anual al lui sa calculat prin împărțirea celor 60 puncte la vechimea de 20 de ani rezultind în număr de 3 puncte scrise și pe cuponul de pensie

.Pensia actuală pe care o primește acest miner este rezultatul înmulțirii acestor 3 puncte cu valoarea punctului de pensie care este de 1785 de lei rezultind o pensie de 5355 lei.

Ce pensie ar urma să aibă acest miner calculată după nouă formulă de calcul pe care vor să o introducă în noua lege a pensiilor.!Introduc noțiunea de valoarea punctului de referință care se calculeaza împărțind valoarea punctului de pensie actual care este de 1785 lei la un stagiu de cotizare de 25 de ani ,rezultind suma de 71,4 lei(valoarea punctului de referință).

Acest 71,4 lei ar urma să fie înmulțit cu numărul total de puncte realizat de acest miner, adică cu 60 de puncte,rezultind o pensie de 4284 de lei, față de 5355 cît are minerul in momentul de față.

Aici intervine înghețarea pensiilor voastre,minerul va primi în continuare pensia de 5355 de lei dar nu va mai primi nici un leu la următoarele indexări de pensii pină ce pensia de4285lei recalculată după nouă formulă va ajunge la valoarea de 5355 cît are acum.Deci va fi sărit cu cel puțin o indexare, două sau poate chiar trei.

Aceasta este capcana și,,mulțumirea,, care ne-o întind și ne-o aduc pentru munca grea din subteran desfășurată în regim de condiții speciale.

Toate acestea Sint gîndite în condițiile în care nu găsesc nici o soluție de aliniere a pensiilor speciale la sistemul contributiv.

Sper că toți cei avizați și nu numai să înțelegem ce ni se pregătește , să nu ne lăsăm atrași în această capcană, să reacționăm cît mai dur, să ieșim în stradă și dacă nu suntem ascultați să solicităm căderea puterii actuale

 

Să auzim numai de bine.Noroc Bun!               Sursă/ facebook Vasile  Leș

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente