duminică, iulie 21, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieTabăra de excelență PUNTE educațională"Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni"

Tabăra de excelență PUNTE educațională”Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”

Maramureșul vizual și tactil, explorat de olimpicii din cadrul Taberei de excelență PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Astăzi, a avut loc premierea olimpicilor la limba română și istorie care au participat la ”Tabăra de excelență PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”. În urma tuturor activităților, atelierelor și seminariilor, acești elevi au acumulat informații din multe domenii de activitate, devenind astfel purtători în lume a ceea ce înseamnă România și Republica Moldova.

Tabăra de excelență în Maramureș “PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, care se desfășoară în perioada 31 iulie – 5 august, a reunit 40 de elevi olimpici la limba română și istorie din cele 3 raioane din Republica Moldova și din Maramureș, alături de 12 profesori însoțitori.

Alături de meșteri populari maramureșeni, elevii au participat la ateliere de olărit, sculptură și pielărie și podoabe tradiționale, au vizitat muzeele din Baia Mare, precum și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației și Muzeul Memorial Doctor Vasile Lucaciu din Șișești.

Elevii au pătruns în aceste zile și în lăcașe unde domnește liniștea și încărcătura spirituală, în Biserica ”Sfânta Parascheva” din Desești și la Biserica de lemn din Bârsana, două dintre cele 8 biserici care fac parte din patrimoniul UNESCO.

La festivitatea de premiere au participat cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Maramureș, Doru Lazăr și Radu Trufan, și Anca Hendea, secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, care i-au felicitat pe olimpici pentru dedicarea și performanțele școlare obținute.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente