luni, iulie 22, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăVISUL BĂIMĂRENILOR: locuri de muncă bine plătite, un oraș prosper, bine administrat

VISUL BĂIMĂRENILOR: locuri de muncă bine plătite, un oraș prosper, bine administrat

VISUL BĂIMĂRENILOR: locuri de muncă bine plătite, un oraș prosper, bine administrat

Oricât de bine ar fi administrată o localitate, oamenii sunt chemați să își pună în valoare spiritul civic, să intervină, să exprime în mod public opinii față de aspecte ce pot fi îmbunătățite în actul de administrație locală. Eu cred că astfel vom obține un dialog (constructiv), o paletă mai largă de soluții și, în final, o îmbunătățire a vieții sociale.

E de notorietate faptul că cei aflați în exercitarea mandatului nu prea își doresc

manifestării ale spiritului civic în rândul populației, pentru ca ei să rămână locatari (veșnici, dacă se poate) ai “zonei de confort” și pentru a-și conserva privilegiile.

Atunci când în spațiul public apar exprimate opinii îndrăznețe privind proiecte noi, de factură edilitară, socială, economică, culturală etc., persoana respectivă este etichetată drept “viitor candidat”. Următorul pas este disecția și apoi, atacul la persoană, din partea mânuitorilor de condeie fideli. Ulterior se trag sfori (pentru a împiedica nominalizarea din partea partidelor politice) și se construiesc scenarii (în ipoteza în care va deveni candidat real în lupta electorală).

Mărturisesc faptul că mă aflu în postura unui cetățean “preocupat de problemele urbei”. Că doresc să fac uz de spiritul civic și să vorbesc răspicat despre aspecte edilitare pe care cetățenii doar le șoptesc, neîndrăznind să le exprime public. Mărturisesc că am devenit un personaj vocal (și nu tăcut, ca mulți concitadini) în momentul în care am realizat că sunt multe lucruri de îmbunătățit în administrația locale. Că există pârghii prin care Baia Mare se poate dezvolta și poate scăpa de prizonieratul unui destin anost, de localitate monoindustrială, cu caracter minier. Știu că acest lucru și-l doresc majoritatea băimărenilor. Știu că cu toții visează la locuri de muncă bine plătite, la un oraș prosper, curat, bine administrat.

Drumul până la alegerile locale de anul viitor e lung. Tot ce vreau să spun este că mi-am propus să mă implic și să mă dedic unui deziderat care mă onorează: să fiu în slujba cetățenilor, zi de zi și ceas de ceas. Le voi prelua doleanțele și le voi aduce în media locală, spre dezbatere, cu nădejdea că, cel puțin o parte din ele, vor căpăta fond și formă. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Costel PÎRVĂNOIU

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente