luni, iulie 22, 2024
No menu items!
AcasăCulturăZilele Revistei de Cultură „Nord Literar”

Zilele Revistei de Cultură „Nord Literar”

Zilele Revistei de Cultură „Nord Literar”

În perioada 20-21 iunie 2023, vor avea loc Zilele Revistei de Cultură „Nord Literar”, manifestare dedicată aniversării a douăzeci de ani de activitate a instituției.

În acest context, se vor reuni oameni de cultură, colaboratori, prieteni ai revistei și – pentru prima dată în douăzeci de ani – va fi invitat și publicul, care va avea prilejul să se bucure de Târgul de carte deschis în 21 iunie în holul Palatului Administrativ din Baia Mare.

Prima zi este destinată momentului festiv, dialogului cultural și scriitorilor. După-amiază, oameni ai cărții din Maramureș, Iași, Cluj-Napoca, Satu Mare, Bistrița, Sălaj, Timișoara, cărora li se vor alătura și scriitori de limba română din Provincia Autonomă Voivodina (Republica Serbia), vor avea prilejul să participe la dezbaterea „Local și național în presa culturală”.

Ziua a doua va fi alocată cărții. Edituri și autori importanți din județele din nordul țării vor oferi publicului șansa să asiste la o serie de lansări de carte, la prezentarea ofertelor editoriale, precum și de a achiziționa lucrări de calitate. Astfel, pentru o zi, Palatul Administrativ va deveni o Cetate a Cărții, din care nu vor lipsi edituri precum: Școala Ardeleană (Cluj-Napoca), Mega Print (Cluj-Napoca), Solstițiu (Satu Mare), Pleiade (Satu Mare), Grinta (Cluj-Napoca), Caiete Silvane (Zalău), Charmides (Bistrița), iar din Maramureș: Galaxia Gutenberg, Proema, Eurotip, Valea Verde, Cetatea Romei, Maria Montessori, Ethnologica.

Cu acest prilej, vor fi lansate trei suplimente ale Revistei de Cultură „Nord Literar”, proaspăt scoase de sub tipar. Este vorba de trei antologii: de interviuri, parodii și traduceri. De asemenea, în spațiul generos alocat târgului, vor fi prezentate expozițiile tematice ”Frânturi din comunism” (realizată de elevi ai Colegiului Național ”Vasile Lucaciu”) și ”De la Nord Statornic la Nord Literar”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Nord Consulting Borsa

Cele mai populare

Comentarii recente